Puuteri on parasta!

Ensimmäisen viikon viimeisenä temppuna jäätikköreissu Fugledalsfjelletille

Alko olee alhaalla ehkä vähän lämmin ja pilvistä, semisti sateistakin. Hyvät ideat oli aika hukassa, mut päätettiin, et illalla vois vetää pienet.

Mentiin kuitenkin koko mökin Alez, Lasse, Ville, Teemu, Sintonen, Jere, Henu voimin laakson parhaaseen metsään tarkastelemaan tilannetta ja ottamaan kevyet reippailut. Maajussi tuli tänäkin vuonna tervehtimään ja kertomaan samat läpät, että minne ei pidä mennä vyöryjen takia, kelkat pauhaa, laskijat on jees ja vyöry vei ikävän mummon talon kanssa. Lasse yritti ihan välttää hikoiluakin pitämällä reppua edessä noustessa, mut soijaa puski!

Lasse yrittää epätoivoisesti välttää hikoilua

Lasse yrittää epätoivoisesti välttää hikoilua

Päätettiin rakentaa siihen laskulle hyndä ja sitten päätettiin, että tehdään niitä kolme, niin saa ihan runin. Ennen en oo hyndiä Lyngenissä rakennellu. Tuli aika levottomia erilaisia virityksiä, mutta lopulta toimivat sessarit ylhäällä ja kerran koko setti läpi. Ite ihan innostuin ja ois voinu vetästä muutaman rundinkin, mutta muiden mielestä 2 hyndää 3:sta oli niin luokattomia, ettei jaksa. Noh, kämpillä pienet ja opetusvideot.

Teemu näyttää

Katseltiin Laikan Påsk 2006 pätkästä mallia, miten täällä eletään

Katseltiin Laikan Påsk 2006 pätkästä mallia, miten täällä eletään

Illalla junailtiin ja suunniteltiin, mitä sitä sitten pitäs tehdä. Oli ekan viikon porukan viimenen päivä edessä, ni piti ladata kaikki eli jotain isompaa. Puhuttiin mun mielestä Holmbuktindenin valloituksesta, mikä kuulosti järkevältä. Aamulla takapenkillä puhalleltiin Alezin kanssa kilpaa ja huutelin, että tossa on kyllä se meidän mäki, mutta meidän mäki olikin kuulemma Fugledalsfjellet!! Ahaa, millanen mäki, ei tästä puhuttu?!

Fugledalsfjellet on suunnilleen samaa korkeutta kuin Holmbuktinden eli 1686, mutta erona se, että viimeset 600 metriä korkeutta mennään jäätiköllä. Jassoo! Oltiin ilosesti koko kämppä samassa paikassa liikkeellä ja kellään ei ollu jäätikkökamoja mukana, mutta osalla olis ollut kämpillä. Kuulemma pitäs olla ihan tasanen jäätikkö, seiffi, ehkä, kai. Siinä sitten kerroin lyhyesti mun vähäisellä kokemuksella, miten jäätiköllä noin suunnilleen täytyy käyttäytyä ja eikun menoksi! Lähti sinne joku toinenkin porukka ilman jäätikkökamoja eli varmaan ihan ok 🙂

Fugledalsfjelletin tasaista jäätikkökenttää

Fugledalsfjelletin tasaista jäätikkökenttää

Fugledalsfjelletin topissa kyhnötettiin kolossa ja odotettiin kelin aukeamista

Ihan ok se kyllä olikin! Ei avorailoja ja jäätikkö oli tasasta kenttää. Alempana oli ihan maukasta kurua. Päästiin auringossa ylös ja topissa iski aika armoton sinkki. Noustessa heti jäätiköllä alko jo vähän keli puskemaan päälle ja tuuli oli aika reipas. Kaivauduttiin topissa suojaan ja kyhnötettiin siellä ehkä tunti, mutta keli ei auennut, eikä Internetkään luvannut parempaa, joten piti lähteä alaskin. Ei voinut myöskään ottaa vähän jännempiä kuruja sieltä alas, koska ei niitä pystynyt enää löytämään.

Saatiin suunnistettua sinkissä ihan tyylikkäästi Sintosen Ambitin avulla viivaa seuraamalla samaa reittiä, kunnes päästiin pilven alapuolelle sopivasti sen parhaan jäätikkökentän ylälaidassa ja paukutettiin yhtenä lössinä kurun yläpäähän. Kuru normaalisti turvallisesti nautiskellen ja kämpille. Kannatti käydä ja kaikki hienosti!

Oli varmaan reissun eniten energiaa imenyt päivä. Mun Ambitin mukaan energiaa meni noin 4200 kcal eli semmosen 32 kaljan verran tai kilo glukoositabletteja. Ei sitä varmaan pysty edes paikkaamaan illan aikana. Ei se silti muuten kroppaan ottanut mitenkään ylimääräisen pahasti, kun veti matkalla koko ajan energiaa naamaan.

Fugledalsfjelletin reissutallennus Suunto Ambitista Movescountissa
http://www.movescount.com/fi/moves/move58020271

Jere teki ensimmäisestä viikosta makeen pätkän, jossa on parhaita paloja koko viikolta. Kiitos!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.