Puuteri on parasta!

Finnairin äpin flowssa

Appi pitää olla! Olen käyttänyt Finnarin iOS-softaa muutaman kerran ja se aina turhauttaa, kun käyttää harvoin. Siitä ei löydä riittävän helposti niitä juttuja, joita tyypillisesti haluaisi. Mikään käyttöliittymän suunnittelija en ole, mutta käyttäjä olen. Ei vaan oikein aukea, vaikka tämä on taidettu palkitakin jostain, ehkä juuri käytettävyydestä. Sinänsä kyllä ne muutaman muun lentofirman softat ei ole mitään huikeita myöskään.

Lennon tiedot

Softan aukaistua näkee, monenko päivän päästä lento lähtee, montako päivää check-inin aukeamiseen on ja mihin aikaan lento lähtee. Ihan oikeasti haluaisin ensimmäisenä nähdä kyllä lähdölle ja check-inille tarkat päivämäärät ja kellonajat. Noita on vaikea hahmottaa ja vieläpä vaikeampi, kun ollaan tilanteessa, että lähtöön on vaikkapa 26 päivää. Siitä on aika vaikea sanoa, millon sitä ollaankaan lähdössä paitsi, jos ihan oikeasti elää vain päivä kerrallaan ilman kalenteria.


Koska olen tätä ennenkin käyttänyt, tiedän, että tuosta voi sutia alemmas ja eteenpäin, vaikka siitä ei mikään selkeästi indikoi ruudulla, joten loogista on lähteä alhaalta etsimään niitä tarkempia tietoja. Alhaalta ei löydy mitään hyödyllistä.


Oikealta ja sitten vielä alas sutimalla alkaa löytyä tarkempaa tietoa. Tästä jo näkee, millon lento on perillä ja vähän tarkemmin lennon tietoja. Mutta taas Check-in opens tomorrow! Haluan tietää tarkan ajan, koska siellä pitää olla ensimmäisenä varaamassa vierekkäisiä paikkoja. Enkä vieläkään tiedä, minä viikonpäivänä ja päivämääränä se lento nyt on!!


Rullataan taas eteenpäin. Ei perkele ei täältäkään näe, minä päivänä saavun perille, eikä oikeastaan mitään hyödyllistä lisää! Ja missä se paluulento on? Ei saa sutimalla eteenpäin enää mitään nähtäväksi.


Ei mutta tuolla yläreunassahan on haalealla joku menun kuvake! Siitähän näkee kummankin lennon päivämäärät. Nyt en enää edes muista, mihin aikaan se menolento lähtee ja on perillä ja eihän se tästä näy. Argh!


Ehkä tuota menolentoa hivelemällä näkee lisätietoa. Ei mutta äh! Taas tässä alussa. Alkaa jo ottaa aivoon. Mitä ihmettä tuo viiva tuossa muutekin kuvaa? 9:20 T2:sta lähtö, mutta missä tuo alku on? Ihan sama.


Takaisin menuun. Ei tästä kyllä nää mitään lisää, mutta lähtö oli nyt siis 9:20 lauataina 21.1.2017. Sitähän tässä selvittelinkin. Ei täältä mistään taida se check-inin aukeaminen nyt vaan selvitä.


Voisinkin tuosta katsoa myös paluulennon tiedot. Kappas! 26 päivää paluulentoon ja 25 päivää check-iniin. Ei apua! 😀 Katsotaanpa taas menusta, että mistä päivistä oli oikein kyse.


Tästä voi rullailla paluulennosta samoja tietoja sitten.


Kartat

Jaa Terminal maps. Katsotaanpa. Näköjään pikselit vähissä, kun kuva muistuttaa 90-luvun mustesuihkua. Muutenkin tällä detaljitasolla näistä kartoista ei kyllä ole mitään hyötyä kenellekään. Kuvasta klikkaamalla voi ihailla alkuperäisen kokoista screenshottia. Paperisella olisi voinut edes pyyhkiä takapuolta.


Hmm.. Paluulennon kohdalla on GETTING TO THE AIRPORT ja on kerrottu ajomatka 2112 km nykyisestä lokaatiosta kentälle. Nyt ei ihan aukea. Mähän olen lentämässä sinne.

Jahaa! Kävelläkin pitäisi kentälle päästäkseen Applen karttojen perusteella.


Tässä lähempänä check-iniä sitten jo näkeekin minuutin tarkkuudella. Hetkinen… lasketaanpa… eli check-in alkaa siis 21:19.


Hidas ja epälooginen kokemattomalle

Ei mutta ihan hienoltahan toi Finnairin appi näyttää ja sitä on varmasti kiva hipoa ja esitellä. Hidasta sen käyttö on ainakin tottumattomalle. Itse olisin kaivannut enemmän jotain tämän Finnairin lentolipun ostamisen viimeisimmän vaiheen kuvaa. Sähköpostiin tulee myös selvät infot.

Check-inin flow toimii kuitenkin tyylikkäästi. Tosin paikan valinnassa ei taida näkyä ihan kaikkia lentokoneen juttuja, kuten tietokoneella. Myös lisämatkatavarat saa ostettua kätevästi.

Tässä on niin paljon juttuja mun käyttölogiikan vastaisesti, joten ei mun kannata tästä palautetta edes laittaa oikeaan osoitteeseen. Sovellushan täytyisi muuttaa täysin. Ehkä tuo on jonkun mielestä loogista ja nopeaa. Tämä ei vain ole mulle.

User error.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.