Puuteri on parasta!

Viikonloppuloma Istanbulissa

Turkin reissun päätöksenä oli viikonloppu turistina Istanbulissa. Istanbulissa on 20 miljoonaa asukasta ja kaupunki on aivan törkeän iso. Sebastien tunsi paikan aika hyvin ja loput jeesasi Sebastienin turkkilainen tyttöystävä. Täältä saa kuulemma myös alkoholia joka paikasta. Tosin suurimmasta osasta ruokaravintoloita sitä ei kuitenkaan saanut, mutta Istanbulin yö oli ihan normaalin vauhdikas ja oli makeita baareja. Jees!

Lauantaina käytiin katselemassa perus turistinähtävyydet eli joku iso moskeija, vesitankki, toinen moskeija ja ravintoloita. Nimiä en nyt yhtään muista, mutta oli vaikuttavaa. Opin myös, että Bosborin salmi menee Istanbulin halki ja se on myös Euroopan ja Aasian raja. Sunnuntai meni puistossa oloa parannellessa ja reissua fiilistellen.

Olo on melko reissannut. Yleensä on pysytty yhdessä majoituksessa 2-4 päivää eli kahdessa viikossa on autoa pakattu. Ollaan myös tehty ajelut yleensä laskupäivän päätteeksi. Oman osuuden tekee lisäksi kaikki säätö Turkissa. Joka päivä tuli jotain yllättäviä tilanteita selviteltäväksi.

Kaikenkaikkiaan reissu oli jälleen elämys! Paljon enemmän kuin vain laskuloma. Näettiin, koettiin ja opittiin kaikenlaista Turkista. Itse en tiennyt Turkista etukäteen juuri mitään. Tuli kierrettyä melkein kaikki Turkin laskettelukeskukset ja väliin jäi vain Istanbulin läheiset paikat. Voi olla, että täytyy vielä joku päivä tulla laskemaan se Mt Erciyes -tulivuoren takapuolen 3000 m korkeusero.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.