Puuteri on parasta!

Suomen kesäkuu aurinkorannalla helmikuussa

Läävään hotelliin ei onneksi kuulunut tietenkään aamupalaa, mutta löydettiin hyvä aamiainen hetken ajelun jälkeen Alanyasta. Karsea turisteille rakennettu kylä ja bongattiin vähän Matkaoppaista tuttuja nähtävyyksiä kuten Sepon baari.

Mentiin asustelemaan Antalyaan, koska siitä on lyhimmät matkat ympäröiviin keskuksiin ja kaupunki on todella nätti ja mukava. Antalyassa on mukava vanha kaupunki ja hyviä ravintoloitakin löytyy. Ensimmäisen kerran matkalla sai alkoholia helposti. Neuvoteltiin meren rannalta viiden tähden hotellista kolmen hengen huone 300 rahalla per yö eli noin 150 €, mikä vaikutti ihan kohtuulliselta. Maisema merelle, kaupunkiin ja vuorille oli huikea. Melko parasta herätä siihen maisemaan.

Antalya maisema aamulla omalta parvekkeelta


Ensin käytiin laskemassa parin tunnin päässä Duvrazissa. Vaikutti vähän samalta kuin Sarikamis siinä mielessä, että keskus on jossain ihan ei missään surkean tien päässä ja siellä on vain muutama all-inclusive -hotelli. Tästäkin keskuksesta oli vain puolet auki, kuten Turkissa tuntuu olevan tapana. Lämmittelyjen jälkeen päätettiin käppäillä ylimmältä auki olleelta hissiltä 350 m korkeammalle, jotta pääsee vetäisemään kunnon vuorilaskua. Siinä näkyi muutama houkutteleva kuru, mutta lumi näytti ehkä vähän kovalta.

Davraz


Pähkäiltiin todella paljon haikille lähtöä ja haikin alussa lumivyöryriskiä. Olosuhteet olivat ehkä vähän uudet meille kaikille. Aurinko paistoi todella kuumasti, mutta ilman lämpötila ei välttämättä ollut kauhean korkea ja lumi oli edelleen kylmää ja pakkautunutta. Aurinkoa kohti olevat osuudet sen sijaan olivat vähän kosteita. Pääteltiin, että tällainen keli täällä on ollut jo ainakin viikon tai kaksi, eikä missään suunnassa ollut mitään merkkejä spontaaneista tai ihmisen laukaisemista vyöryistä. Tosin tuskin täällä kovin moni offia käy laskemassakaan. Päästiin turvallisesti toppiin välttelemällä auringon lämmittämiä alueita.

Lasku oli todella huikea. Alussa ei oikein voinut olla varma, millaista lunta on tulossa. Lumi näytti todella kovalta eikä reittikään alussa ollut ihan selvä. Lähdin itse viimeisenä ja edelläolevien startatessa pelkäsin kyllä vähän, ettei kukaan vaan nyt kaadu ja telo itseään. Lumi oli jämäkkää, mutta siihen siihen sentään puri kantti ja piirtyi jälki eli lasku oli helppoa ja vauhtia uskalsi ottaa. Nautintoa!! Hissipojat kyselivät asemalla, että mekö siellä käytiin ja näyttivät peukkua ja hymyilivät.

Davraz hike ja offit


Seuraavana päivänä vuorossa oli Saklikent. Keskus on offilaskujyrkkää koko matkalta päähissin alla. Kunnon lumella olisi varmasti kunnon juhlaa, mutta nyt meni enemmän treenilaskuksi kovalla lumella. Sebastien kävi laskemassa tyylillä yhden todella kovalla lumella olleen kurun.

Sebastien Saklikentin kurussa


Rannan kuohuvat


Saklikentin laskupäivän päätteeksi piti päästä Antalyan aurinkorannalle uimaan. Sebastien oli kuullut, että maaliskuussa siellä voi samana päivänä laskea vuorilla ja uida meressä, mutta ei pidetty asiaa mitenkään ongelmallisena helmikuussakaan. Kiire tuli ja ehditiin rannalle juomaan kuohuvat juuri ennen lentoa Istanbuliin auringon jo laskiessa. Eihän siellä kukaan muu hullu ollut uimassa. Vesi oli yllättävän lämmintä eli ehkä 16-18 kuten ilmakin. Suomen kesäkuu helmikuussa!

Uimassa

Uinnin jälkeen auringon laskussa rannalla

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.