Puuteri on parasta!

Riksuun

Jone ja muita läskejä tuli torstaina myös. Osa oli jo aiemmin. Lähdettiin Ullien kanssa ensimmäisenä päivänä Jonen ja Miikkan kanssa Riksgränseniin laskemaan, koska Narvikissa oli todella vähän lunta. Eihän sitä metreittäin kyllä Riksussakaan ollut. Jone ja Miikka näytti meille paikan tuntevina paikat laskea. Eihän siellä omin päin olisi niitä heti löytänyt.

Laskettiin aluksi kaksi kierrosta Nordalsfjälliä. Se on kokonaan hissien yläpuolella oleva nyppylä, jonne meni kuitenkin hyvä polku. Ensimmäisellä kierroksella laskettiin kohtalaisen helppoa ja aurinkoista reittiä. Seuraavalla tultiin alas femtifem kukin omalla tyylillä. Olihan se jyrkkä mäki, jostain kohti kuulemma juuri se 55 astetta. Jone laski ilmeisesti ihan pystyssä koko mäen. Ulla liukui kai jonkin verran välillä pyllymäkeä, mutta minä ja Miikka yritettiin ihan tosissaan tunaroida. Miikka kaatui siinä jyrkällä ja pysähtyi vasta kolme metriä ennen pudotusta. Mä tulin melkein samaa reittiä alas. Jone kielsi menemästä Miikkan reittiä ja mun piti vain koukata sieltä päin, koska siellä oli edes vähän loivempaa. Kaaduin tietenkin siellä parin käännöksen jälkeen, kun takakantista loppui pito kovalla lumella. Lähdin liukumaan kohti jyrkännettä ja itse asiassa vähän harmitti, että ei tässä näin voi käydä. En saanut millään pysäytettyä ja luntakin lensi jo naamalle niin, ettei mitään nähnytkään. Muistin kuitenkin rinteen muodon sen verran, että tiesin välttäväni jyrkänteelta tipahtamisen muutama metri ennen jyrkännettä. Aika tyhmää. Jyrkänteeltä olisi tippunut ehkä 2-4 metriä, mutta pahalta sekin tuntuisi. Alhaalla vain nauratti oma surkea suoritus. Ulla kiersi suosiolla telluilla loivempaa reittiä ja katseli alhaalta meidän kyntämistä.

Viimeinen lasku otettiin Ruotsin ja Norjan rajan kohdalta alas junaradan varteen. Tässä vaiheessa alkoi olla jo todella kylmä. Ilma oli viilentynyt päivän mittaan. Leilikin jäätyi jumiin ensimmäisen laskun jälkeen. Viimeisellä laskulla kuvailtiin vähäsen ja paleltiin. Aika heikko lumitilanne oli kaikkialla Riksussa. Kiviä tuli raavittua ja kovan lumen päällä oli pehmeämpää lunta 5-10 cm. Autolla mittari näytti -21. Onneksi kuitenkin löydettiin suklaamunia kaupasta!

Heikki ja Satukin tuli Riksuun illalla Suomesta. Käytiin moikkaamassa Rosan porukkaa matkalla omalle kämpille ja kämpillä väännettiin retkikeittimellä sapuskat. Jännäiltiin, miten palohälytin reagoi, mutta ei reagoinut mitenkään.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.