Puuteri on parasta!

Uutta lunta

Tiistain lumisade tuli aika reippaalla tuulella. Lunta satoi varmaankin ihan ennusteen mukaan 10-20 cm, mutta tuulen takia uutta lunta oli pääasiassa 30-40 cm tai ei ollenkaan. Tuulen puoleisilta rinteiltä oli lisäksi lähtenyt paljon lunta liikkeelle. Vaikutti siis aika ikävältä pääkallokeliltä. Yhdellä porukalla lähtikin laatta liikkeelle, mutta onnekkaasti traversoidessa metrin hiihtäjän alapuolelta. Tuuli sentään puhalsi lumet etelärinteille, missä lumi asettuu nopeammin. Täällä myös näköjään pommitetaan lumivyöryjä todella ahkerasti. Laskijat saa tosin olla hieman tarkkana, koska pommeja kylvetään helikopterista lähelle minuutin sytytyksellä eli paikalle ehtisi laskea.

Laskin melkein koko keskiviikon Tomin kanssa kahdestaan vältellen jyrkimpiä paikkoja ja siellä, missä oli edes jotain pehmeää. Zinalissa riitti hissistä hissiin laskettavaa ihan helposti yhdeksästä pitkälle iltapäivään, kun suurin osa porukasta häipyi jo puolen päivän aikaan Grimentzin puolelle. Eipä täällä juuri muita rinteiden ulkopuolella laskekaan.

Torstai menikin sitten omalta osalta aika masentavasti. Myöhästyin lähdöstä päivän retkille hitaan lähdön takia. Yksi porukka kuvaili paljon hyvää laskua ja Eikku ja Lesonen lähti kävelemään kunnon elokuvaseinälle, jota oltiin Eikun kanssa katseltu jo reilun viikon verran. Että se siitä sitten. Olisinhan voinut aamulla vähän huudella lälläreihin päivän suunnitelmista. Lisäksi mun päivän ainoan kunnon vauhdikkaan laskun kuvaus meni pipariksi, kun luulin, että kuvaaja näkee, mistä lähden ja alhaalla kuvaajalle neuvottiin väärin lähtöpaikka. Olihan se nyt ihan tiukka lasku kuitenkin ja sai adrenaliinin liikkeelle pitkästä aikaa.

Joonas ohjasti päivän lopuksi Grimentzissä kapeaa harjannetta pitkin mukavalle itäreitille alas kylään. Itäreitin alussa pääsi laskemaan reipasta sopivan jyrkkää laskua aika pitkälle. Missattiin kyllä sen takia 16:30 bussi takaisin Zinaliin.

Yritin aamulla neuvoa Maaritille ensimmäisen kerran laskemista suksilla pehmeässä lumessa. Laskettiin aika loivaa pätkää Zinalista Grimentziin ja kyllähän se alkoi sujua, kun katsottiin ensin mallia saksalaisryhmän rännin laskemisesta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.